De beste security tools & software voor affiliate marketeers
Web & Software Development

De beste security tools & software voor affiliate marketeers

5,00/5(1)

Digitale marketing, en in het bijzonder affiliate marketing, is een van de snelst groeiende industrieën op het internet. Juist omdat het allemaal online gebeurt en je afhankelijk bent van allerlei informatiestromen, lopen digitale marketeers een hoger risico op cyberaanvallen dan anderen. Werken in digitale marketing brengt een risico met zich mee: je systemen kunnen worden gehackt, wat kan leiden tot downtime, datalekken en zelfs fraude. Daarom is digitale beveiliging zo belangrijk. Welke tools kun je gebruiken?

Handig voor iedereen: een antivirus gebruiken

In de basis zou iedere internetgebruiker een deugdelijk antivirusprogramma moeten hebben. Dan bedoelen we geen trial versies of gratis varianten van antivirusprogramma’s, maar echte programma’s die grondig scannen en een uitgebreide database hebben met mogelijke virussen. Gewone gebruikers zouden al extra aandacht aan veiligheid moeten besteden, maar marketeers des te meer.Voor marketeers zijn ransomware en keyloggers erg vervelend. Ransomware omdat het alle gegevens versleuteld – dus ook je waardevolle marketingprogramma’s, bronnen, materiaal en andere resources – waardoor je alles kwijt bent. Oplichters willen de computer alleen ontsleutelen als je losgeld betaalt. Uiteraard gebeurt er niets als je betaalt: kwaadwillenden worden er alleen rijker van en jij bent nog steeds je gegevens kwijt.

Keyloggers zijn wat ouderwets, maar worden nog steeds ingezet om waardevolle informatie te ontfutselen. Dan denken we vooral aan inloggegevens, zoals gebruikersnaam en wachtwoorden. Affiliate marketeers hebben nogal wat inloggegevens, die toegang tot dieper gelegen systemen kunnen verschaffen. Je moet er niet aan denken dat het account waar het geld op binnenkomt wordt gelogd.

VPN gebruiken voor extra anonimiteit

Als marketeer weet je hoe belangrijk het is om een profiel te kunnen maken van een bezoeker. Waar is hij of zij in geïnteresseerd? Wat is ongeveer de leeftijd van de bezoeker? Hoe kun je deze aanspreken? Welke diensten kun je verlenen? Al deze informatie kan worden gelogd en misschien werk je zelfs met fingerprinting.

Draai dat eens om: je bent zelf óók een internetgebruiker die overal gevolgd wordt. Als marketeer wil je dat helemaal niet, omdat dit het proces van het opzetten van een goede campagne kan verstoren. Bovendien zouden marketeers graag door de ogen van hun bezoeker, lezer of luisteraars willen kunnen kijken. Zeker als je een campagne in het buitenland opzet.


Een VPN kan dan van pas komen. Met een VPN kun je verbinding maken via een server in het buitenland, waardoor je IP-adres niet wordt meegestuurd. Daarnaast wordt alle informatie versleuteld verzonden. Het gaat door een soort digitale tunnel. Op die manier kun je zelf moeilijker gelogd worden en weet je zeker dat je informatie beveiligd wordt.

VPN’s zijn vooral ook handig als je veel buiten de deur werkt. Als je een afspraak hebt met een klant, is de kans groot dat je in de trein of in een café gebruikmaakt van een openbaar netwerk. Deze openbare netwerken zijn af te luisteren en data kan worden onderschept middels package sniffing. En hoe weet je eigenlijk zeker dat je écht op het netwerk van de NS of Arriva zit, en niet op een nepnetwerk die alleen je data logt? Alleen daarom al zou een VPN in het starterspakket van iedere internetgebruiker moeten zitten, niet alleen van marketeers. Een VPN voegt een extra laag veiligheid toe aan je netwerk.

Kies bij een VPN bij voorkeur voor een betaalde aanbieder uit een ander land dan de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië of het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn de landen van de ‘Five Eyes’, waar alles wat je doet wordt gelogd en mogelijk wordt gedeeld met de overheid. Een gratis aanbieder logt mogelijk ook, om advertenties te kunnen aanbieden. Niet echt wenselijk, als je zelf marketeer bent.

Je wachtwoorden versleuteld met een Password Manager

Als marketeer heb je nogal wat kostbare informatie. Vooral wachtwoorden, die toegang bieden tot allerlei systemen van klanten en van jezelf. Die wachtwoorden moeten veilig bewaard worden. Op een papiertje schrijven? Niet handig, want dat papiertje hoeft maar eens in het zicht te liggen als je een foto maakt, en je wachtwoorden zijn publiek. Daarnaast kan dat papiertje zoekraken en probeer dan je wachtwoorden maar eens terug te krijgen.

Je wachtwoorden opschrijven in de cloud, of in notities op bijvoorbeeld iCloud? Dat is nog wel het minst veilige dat je kunt doen. De cloud is hackbaar. Ook iCloud ontkomt daar niet aan. Alleen het wachtwoord van je cloud-account hoeft geraden te worden om toegang te krijgen tot al je accounts.

Daarom is het belangrijk een passwordmanager te gebruiken. LastPass of 1Password zijn geschikte, beveiligde programma’s om je wachtwoorden in op te slaan. Je wachtwoorden worden versleuteld en zijn alleen toegankelijk met een pincode of een master-password. Je kunt dan inloggen op verschillende diensten met één muisklik. Zo hoef je zelf geen wachtwoorden meer te onthouden en laat je je wachtwoorden niet slingeren.

Extra aandacht voor e-mails

E-mailsystemen zijn nog steeds een belangrijk doelwit voor cybercriminelen. Per e-mail verzenden ze malware of versturen ze frauduleuze facturen. Doel? Bedrijven oplichten. Eén op de 131 e-mails wereldwijd bevat malware. Maar liefst 67 procent van alle malware wereldwijd wordt bezorgd per e-mail. Met deze wetenschap in gedachten, realiseer je je direct dat cyberbeveiliging een ernstige zaak is. Alleen al dankzij malware en ransomware kun je voor duizenden euro’s schade oplopen.

Hoe bescherm jij jezelf tegen e-mailaanvallen? Het belangrijkst is dat je frauduleuze e-mails herkent. Hoe simpel het ook klinkt: klik niet zomaar op links in e-mails. Zelfs niet als het lijkt als een e-mail afkomstig is van een mogelijke opdrachtgever, klant, betaalsysteem of van een leverancier. Moedig jezelf en collega’s aan om complexe wachtwoorden te kiezen voor e-mail accounts, zodat je beter bestand bent tegen bijvoorbeeld brute force-aanvallen (aanvallen waarbij pogingen worden gedaan om wachtwoorden te raden aan de hand van een woordenboek) en dwing jezelf en anderen om regelmatig wachtwoorden te wijzigen.

Alleen als je deze regels voor e-mailen in acht neemt, verklein je de kans op het oplopen van malware of ransomware. Je kunt alle filters van de wereld inzetten om frauduleuze mails direct naar een zwart gat te verwijzen, maar jijzelf bent het beste filter. Mensen kunnen het best zelf beoordelen of iets legitiem is. Twijfel je over de legitimiteit van een afzender? Dan klik je niet op een link en open je geen bestanden. Realiseer je ook dat bijvoorbeeld de bank of een overheidsinstantie je nooit e-mailt, maar altijd post zal versturen. Zeker als het gaat om het wijzigen van bijvoorbeeld wachtwoorden of het uitvoeren van een betaling.

SiteLock

Tot dusver hebben we wat tools gesproken die allemaal aan de kant van de marketeer gedaan kunnen worden. Maar wat te denken van je grootste inkomstenbron: je website(s)? Een hack kan ervoor zorgen dat je uren downtime hebt, wat resulteert in een hoop stress, verloren tijd en veel gemaakte kosten. En dan hebben we nog niet eens besproken wat het voor je bedrijf betekent als de data van klanten gestolen worden. Dan voldoe je niet aan de Nederlandse wet en moet je een melding maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een datalek. Dan kun je je schrap zetten voor flinke boetes en onderzoek naar je systemen.


Slechts één van de vele tools die je kunt gebruiken om je site te beschermen, is SiteLock. Dat is een cloud-based beveiligingstool die websites compleet scant op malware en kwetsbaarheden. De tool vindt niet alleen bedreigingen, maar kan ook problemen oplossen en veiligheidsrisico’s vinden op een webruimte.

Hoe doet SiteLock dat precies? Websites worden getest op bijvoorbeeld SQL-injecties en cross-site scripting. De tool vult formulieren in en plaatst commentaren om kwetsbaarheden te vinden die hackers kunnen gebruiken om in te breken. Wanneer een bedreiging is gevonden, ontvang je daarover een e-mail, met de precieze locatie.

WebTitan

Een zeer goed beoordeelde beveiligingstool is WebTitan. Dit is een op DNS gebaseerd filter voor webcontent en cybersecurity-software die malware, ransomware en phishing zoveel mogelijk buiten de deur houdt. Deze tool zorgt ervoor dat je zelf weer de touwtjes in handen krijgt als het om het internet gaat.

WebTitan wordt gebruikt door grotere bedrijven, onderwijsinstellingen en openbare wifi-aanbieders. Het heeft belangrijke functies als AI / Machine learning, gedragsanalyse, IOC-verificatie, kwetsbaarheidsscans en een gedetailleerde beleidscontrole met uitgebreide rapportage.

Het is een handige tool voor zij die niet alleen werken. Misschien heb je een bureau in marketing en heb je collega’s die zich ook met andere vormen dan alleen affiliatemarketing bezighouden. Je kunt dan ook webcontentfiltering instellen, waarmee je ongeschikte en ongepaste inhoud voorkomt. Zo krijg je echt weer volledige controle over je netwerk.

Leer alles over beveiliging

Wees niet alleen een expert in (affiliate) marketing, maar wordt ook beveiligingsexpert. Besteed zoveel mogelijk vrije momenten om jezelf in te lezen over digitale beveiliging. Werk eventueel samen met een beveiligingsexpert die je netwerken en systemen kan nalopen en die je netwerk veilig kunt houden. Geld verdienen aan marketing is mooi, maar als je niets aan beveiliging doet, kan dat zomaar ophouden. En dan kan het zelfs veel geld kosten. Onderwijs jezelf over hoe je veiliger kunt internetten. Zo ben en blijf je een succesvolle internetmarketeer.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email