Mobiele applicatie: wat kost het nu werkelijke
Mobile Marketing

Mobiele applicatie: Wat kost het? – Alle prijzen op een rijtje!

2 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 53,00/5(2)

De markt voor mobiele applicaties is enorm: 188,9 miljard dollar in 2021.

Dit cijfer toont de interesse aan die professionals hebben voor het creëren van een mobiele applicatie. We zien inderdaad dat meer en meer bedrijven van plan zijn om een mobiele applicatie te ontwikkelen.

Maar net zoals bij sociale netwerken of de creatie van een website, is de ontwikkeling van een mobiele applicatie niet gratis.

De vraag naar de ontwikkelingskosten is des te belangrijker omdat deze afhangen van wat een mobieleapplicatie moet kunnen doen.

Waar een website wordt gebruikt om zichtbaarheid te geven aan een activiteit, laat de creatie van een mobiele applicatie toe om veel verder te gaan in de functionaliteiten die worden aangeboden aan de gebruikers.

In deze blogpost stellen we de verschillende factoren voor die het ontwerp en de prijs van een mobiele applicatie beïnvloeden.

Welke criteria beïnvloeden de prijs van een mobiele applicatie?

Laten we tot de kern van de zaak komen (de prijs van het maken van een mobiele app) en het hebben over de kosten van het ontwikkelen van een mobiele applicatie.

De kosten van het maken van een mobiele applicatie is verdeeld in twee delen:

  • De pre-productie en ontwikkeling van een mobiele applicatie.
  • Het onderhoud en de updates van een mobiele applicatie.
  • Deze twee delen vereisen niet hetzelfde budget, afhankelijk van jouw verwachtingen en de kenmerken van jouw mobiele applicatie.

Ook, voordat je investeert in de ontwikkeling van een applicatie, denk na over de alternatieven voor mobiele applicaties die er zijn:

  • Heb je echt een app nodig?
  • Biedt een website, webapplicatie, E-commerce, sociaal netwerk, of ander online platform niet al wat je zoekt, tegen een meer betaalbare kost?

Als je de antwoorden op deze vragen hebt en je wilt beginnen met het creëren van een mobiele applicatie, zullen verschillende factoren de prijs, de creatie en de ontwikkelingskosten beïnvloeden.

1 – De gebruikte technologieën voor een mobiele applicatie

Afhankelijk van het type toepassing, impliceert de ontwikkeling het gebruik van meer of minder geavanceerde technologieën. Voor een spel is bijvoorbeeld een grafische engine nodig. Deze engine kan niet door iedereen worden gemanipuleerd en vereist specifieke vaardigheden.

Hetzelfde geldt voor sommige toepassingen, die gebruik maken van de cloud om berekeningen op afstand uit te voeren.

Als jouw toepassing complex is, zal je een dienstverlener moeten kiezen en ontwikkelaars moeten inhuren die aan jouw behoeften kunnen voldoen. Voor een project op iOS of windows phone zijn bijvoorbeeld niet dezelfde vaardigheden vereist, omdat jouw mobiele toepassing niet op hetzelfde besturingssysteem zal worden gebruikt.

Deze specialisten hebben vaak een extra niveau van expertise dat hogere tarieven rechtvaardigt.

Je kunt jouw provider en de beste mobiele applicatie-ontwikkelingsbureaus vinden op de website van Sortlist.

Omgekeerd, voor een eenvoudige app met weinig functies, zouden de ontwikkelingskosten lager moeten zijn.

Inderdaad, zoals hierboven vermeld, zal het beschikbaar maken van jouw app op Android en/of iOS een impact hebben op de uiteindelijke kosten, omdat we het niet hebben over dezelfde besturingssystemen en dezelfde mobiele ondersteuning.

2 – Grafisch ontwerp van een mobiele applicatie

Zelfs als veel applicaties vergelijkbare codes gebruiken, heb je altijd de mogelijkheid om te werken aan het grafisch ontwerp van je applicatie, zodat het bij je visuele identiteit blijft.

Kleuren, animaties, lettertypes en iconen zijn allemaal manieren om jouw app uniek te maken.

Als je al over deze inhoud beschikt, kan je deze integreren in jouw applicatie. Zo niet, dan zal het een extra kost zijn om te plannen met een grafisch ontwerper of een ergo-designer.

3 – De gebruikerservaring

Hoe zullen jouw gebruikers in jouw applicatie navigeren? Voor elke functie, hoe zullen ze die kunnen gebruiken?

Deze kwesties van flow, presentatie van informatie en vloeiendheid van navigatie worden gegroepeerd in de categorie gebruikerservaring. Dit is een uiterst belangrijk onderwerp.

De twee belangrijkste spelers op de mobiele markt, Apple en Google, bieden zelfs hun best practices gids die alle ontwikkelaars van mobiele applicaties zouden moeten kennen.

Het spreekt voor zich dat hoe complexer en innoverender uw toepassing is, hoe minder ze zal passen in de normen voor mobiele ergonomie. Het zal dus nodig zijn om een kost in te plannen om eventueel aan dit onderwerp te werken.

4 – De beschikbare functies voor een mobiele applicatie

Laatste punt, de functionaliteiten. Simpel gezegd komt het erop neer dat je je afvraagt waar je applicatie voor dient:

  • Kun je er mee communiceren met andere mensen?
  • Is het een spel?
  • Heeft het meer dan één hoofdfunctie?
  • De berekening is vrij eenvoudig: hoe meer functies, hoe hoger de kosten.

Voor elke functie is de complexiteit ook van invloed op de uiteindelijke kosten. Dit is iets om in gedachten te houden bij het schatten van de tarieven van de ontwikkelaars die je zult kiezen.

Laten we het voorbeeld nemen van een sociaal netwerk.

Verbinding maken met een vriend en een bericht sturen met alleen tekst en emoji heeft een bescheiden kostprijs. Foto’s of video’s versturen via dit berichtensysteem kost je meer.

Prijzen volgens het type mobiele applicatie

Laten we nu eens kijken naar de prijzen en budgetten volgens het type applicatie dat je wilt ontwikkelen.

Natuurlijk geven we hier een schatting op basis van het type mobiele applicatie dat je wilt maken. Uiteindelijk zullen de kosten van een mobiele applicatie ook afhangen van de provider die je kiest.

Wij kunnen je de beste mobiele applicatie-ontwikkelingsbureaus voorstellen.

💰 Prijs voor de ontwikkeling van een videospelletje

Dit is veruit het duurste product om te produceren. Technisch geavanceerde videospelletjes vereisen zeer uiteenlopende en vaak dure vaardigheden.

Het technische gedeelte van het spel, evenals de visuele en audio-aspecten, moeten worden gepland. Een standaard mobiel spel kost in totaal tussen de $40.000 en $80.000.

Vergelijk jouw gameproject niet met dat van een speler als Supercell of Epic Games, de budgetten, doelstellingen en uitgavengebieden van deze bedrijven zijn zeer specifiek voor hun markt.

💰 Prijs voor E-commerce

Hoeveel kost een mobiele e-commerce app om jouw producten te verkopen?

Je zult tussen de $20.000 en $35.000 moeten begroten.

Het hangt allemaal af van het aantal verkochte artikelen en de logistiek van het beheer van de aangeboden producten en de bestellingen van de klanten.

Een dergelijke applicatie kan gemakkelijk worden vervangen door een Progressive Web App. Je moet eens kijken naar deze technologie die je toelaat om een website gemakkelijk in te bedden in een mobiele applicatie.

Het kan je helpen om de prijs en de kosten van jouw project te verlagen.

💰 Prijs voor een Dienstverlening (Marktplaats)

Amazon, Airbnb, Alibaba zijn zeer goede voorbeelden.

Je kunt er nieuwe of gebruikte producten verkopen, als particulier of als professional. Marktplaatsen zijn legio, vooral op mobiel.

Pas op dat je geen dienst dupliceert die al bestaat door vooraf een marktonderzoek te doen.

Reken op een budget tussen de $15.000 en $25.000 om je project uit te voeren.

💰 Prijs voor een Evenement

Misschien heb je een applicatie nodig voor een zeer korte tijd. Deze app zal je toelaten om gebruikers te begeleiden tijdens een evenement of om voor een korte periode het middelpunt van de belangstelling te zijn.

In ieder geval zal jouw budget zeker tussen de $3.000 en $10.000 liggen om tot een bevredigend project en functies te komen.

💰 Prijs voor de ontwikkeling van een sociaal netwerk

Zeer modieus ook, sociale netwerken vermenigvuldigen zich voortdurend.

Je eigen creatie maken is op zich niet moeilijk, maar je moet oppassen dat je niet te veel functies samenvoegt om de kosten redelijk te houden en je uitgaven te beheersen.

Reken tussen $20.000 en $35.000, afhankelijk van de complexiteit van jouw sociaal platform.

💰 Prijs voor Interne bedrijfsontwikkeling

Heeft je een specifieke behoefte voor jouw bedrijf?

Een applicatie zou de productiviteit en de kwaliteit van het werk van jouw teams kunnen verbeteren.

In dit geval is de omvang van het project anders en zul je geen winst maken op jouw applicatie.

De voordelen zullen anders worden gemeten, maar de interesse blijft groot als een applicatie enkele problemen kan verlichten die je tegenkomt.

Hoeveel kost het om in deze situatie een applicatie te ontwikkelen?

Dit soort projecten kost meestal tussen de $15.000 en $30.000.

Conclusie: een mobiele applicatie vraagt een doordacht budget

In dit artikel wilden we antwoord geven op de vraag hoeveel het kost om een applicatie te maken en te ontwerpen.

Het antwoord op de vraag hoeveel het kost om een applicatie te maken is dat elk project kan worden gerealiseerd als je voldoende budget hebt en een goed begrip hebt van de factoren die de ontwerpkosten beïnvloeden.

Neem de tijd om jouw behoeften te bestuderen, een projectmanager te kiezen en eenvoudig jouw verwachtingen aan te geven.

Zodra jouw project duidelijk is gedefinieerd, aarzel dan niet om een afspraak te maken om samen te werken met een mobiele applicatie-ontwikkelingsbureau om jouw project te voltooien.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email