Online geld verdienen vanachter je laptop: de toekomst van financiële onafhankelijkheid?
E-Commerce

Online geld verdienen vanachter je laptop: de toekomst van financiële onafhankelijkheid?

5,00/5(1)

Wil je snel online geld verdienen en financiële onafhankelijkheid dan is dat mogelijk. Of je nu volledig online geld wil verdienen vanuit huis, of naast je studie of werk nog wat bij wil verdienen. De vraag is natuurlijk hoe dat kan en wat de manieren zijn om online geld te verdienen en daarbij ook nog eens je eigen werktijden te bepalen.

Ontdek de vele opties die online geld verdienen mogelijk maken. Veel dingen kunnen gedaan worden zonder speciale opleiding of uitgebreide training. Iedereen kan ermee beginnen. Een leuke en makkelijke manier om vanachter je laptop geld te verdienen. 

Key Takeaways:

 • Online geld verdienen is haalbaar en biedt mogelijkheden voor financiële onafhankelijkheid, zowel volledig vanuit huis als naast studie of werk.
 • Er zijn diverse manieren om online geld te verdienen, zoals freelance werk, affiliate marketing, contentcreatie op sociale media, het invullen van online enquêtes, en het verkopen van producten via dropshipping.
 • Platforms zoals Upwork en Fiverr bieden mogelijkheden voor freelance werk, terwijl affiliate marketing via platforms zoals Bol.com of Shopify een passieve inkomstenbron kan zijn.

Hoe kun je online geld verdienen?

Hoe online geld verdienen? Dat is de vraag die velen stellen. Het is eigenlijk heel eenvoudig, er zijn online tal van manieren om snel online geld te verdienen. En het mooie is dat je in de meeste gevallen niets anders nodig hebt dan een laptop om je online onderneming te starten. De investering is dus minimaal en je kunt direct online geld gaan verdienen. 

Wil je online een zakcentje verdienen dan kun je bijvoorbeeld een webwinkel openen, blogs schrijven, enquêtes invullen, online bijles geven, een e-book schrijven of content maken. We duiken dieper in de vele mogelijkheden om antwoord te geven op de vraag hoe kun je online geld verdienen?

Freelance werk 

Wil je online geld verdienen dan is een van de beste manieren om online freelance werkzaamheden te verrichten. Je voert een bepaalde taak uit waar je een vast bedrag mee kunt verdienen. Daarnaast is het mogelijk om voor een bepaalde periode een aantal uren in het werk te investeren.

Het kan hierbij gaan om een groot aantal functies en projecten. Zo kun je onder andere aan de slag met online vertaalwerk, als virtual assistant, webdesigner of stemacteur. Er zijn verschillende websites die je kunt gebruiken om deze kortdurende klussen te vinden. Dit zijn een aantal van de website die je kunt gebruiken om freelance opdrachten te vinden:

 • Upwork
 • Fiverr
 • LinkedIn
 • Indeed 
 • Freelancer
 • FlexJobs

Freelance werk via Upwork

Een van de meest bekende en handige websites is Upwork, het is een soort online marktplaats om online geld te verdienen. Op dit platform bieden opdrachtgevers freelance taken aan waar je als freelancer op kunt reageren. Je moet eerst een profiel aanmaken om van start te kunnen gaan.

Zorg dat je profiel zo compleet mogelijk ingevuld is, zodat opdrachtgevers weten wie je bent. Vul niet alleen je persoonlijke gegevens in, maar ook gegevens over je vaardigheden en eventueel een portfolio. 

Upwork Dashboard
Bron: Website Planet

Als je via het platform uitgenodigd wordt om een freelance opdracht uit te voeren dan zal de betaling via het platform verlopen. Het platform houdt 10% in van het bedrag dat je hebt verdient. Dit zijn de kosten voor de diensten van het platform. 

Een groot voordeel van Upwork is dat een klant altijd zal betalen als je een project goed hebt uitgevoerd. Op het moment dat je samen een overeenkomst afsluit moet de klant betalen. Upwork zal dit bedrag vasthouden tot het moment dat je de taak naar tevredenheid van de klant hebt uitgevoerd. Dit biedt zowel jou als freelancer als de opdrachtgever bepaalde zekerheid. 

Affiliate marketing

Ben je een beetje goed met taal dan kun je overwegen om je te storten op affiliate marketing en hiermee online geld te verdienen. Je zet hiervoor links van bedrijven op je website. Als je lezers op deze affiliate link klikken en iemand een product koopt op die website dan ontvang je hier commissie over. 

Met affiliate marketing verdien je  dus een percentage van de aankoop. Het is een makkelijke manier om online inkomen te krijgen en geld te verdienen. Voor affiliate marketing zijn twee dingen belangrijk. Je hebt een goede website nodig en aantrekkelijke blogs die lezers trekken. 

Affiliate marketing
Bron: LinkedIn

Website voor affiliate marketing

Voordat je je website kunt vullen met blogs en affiliate links heb je een goede website nodig. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen voor het maken van een goede website voor affiliate marketing.

 1. Domeinnaam

Het begint met het claimen van een domeinnaam. Kies voor een domeinnaam die past bij de inhoud van je blog en controleer of die nog beschikbaar is. Dat kun je gratis doen op de website van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). 

 1. Vind een webhost

Is de domeinnaam vrij dan zoek je een hostingpartner. Dit is het bedrijf dat ervoor zorgt dat je website online blijft staan. Een aantal opties zijn Bluehost, HostGator en GoDaddy. Je kunt hier al voor een paar euro per maand een website hosten. 

 1.  Maak je website 

Tot slot moet je een website maken. Ook hier heb je een platform voor nodig zoals WordPress, Wix of JouwWeb. Je kunt hier gratis een website bouwen met behulp van verschillende templates. Wil je wat meer opties dan kun je kiezen voor een betaalde variant. 

Heb je nog nooit een website gemaakt dan kan dit deel een beetje overweldigend zijn. Je kunt het bouwen van een website ook uitbesteden aan een professional. Die professional weet ervoor te zorgen dat jouw online aanwezigheid bij een enorm groot publiek op zal vallen. Jij kunt je dan richten op de inhoud zonder je zorgen te maken over de technische aspecten. Op Sortlist vind je professionele webdesigners die je kunnen helpen. 

Blogideeën voor affiliate marketing 

De laatste stap is het bedenken van de onderwerpen voor je blogs en het aansluiten bij een affiliate programma. Je moet je bij affiliate programma’s van verschillende merken aansluiten om links te mogen aanmaken waarmee je commissie kunt verdienen.

Het is hierbij aan te raden om te kiezen voor een onderwerp dat aansluit bij je eigen interesses. Ben je van plan om in de nabije toekomst te trouwen dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een website voor bruiloften. En als foodie kun je gaan voor een blog over eten.

Houdt bij het kiezen van je onderwerp ook alvast rekening met de affiliate links die je wil plaatsen. Booking.com is een bekend bedrijf die werkt met affiliate links. Wil je hiervan profiteren dan is het aan te raden om te kiezen voor een website over reizen. Dat kan gaan over backpacken, een wereldreis, stedentrips of luxe vakanties. Dit zijn een aantal ideeën voor je toekomstige affiliate marketing website: 

 • Blog over mode – Deel de nieuwste modetrends en laat zien hoe bepaalde items gestyled kunnen worden en welke make-up er bij past. 
 • Reisblog – In een reisblog kun je verhalen delen over de reizen of tripjes die je de afgelopen periode hebt gemaakt. 
 • Blog over gezondheid en fitness – Deel fitnesstips en manieren om gezond te leven. Denk hierbij aan het delen van fitnessroutines en voedingstips.  
 • Blog over gaming – Bespreek de nieuwste games en geef tips voor spelers. 
 • Blog over technologie en gadgets – Denk hierbij aan het bespreken van de nieuwste telefoons, apps en andere technologische snufjes. 
 • Blog over koken en eten – Deel recepten en geef lezers tips hoe ze hun maaltijden nog beter kunnen maken. 

Verdien online geld met je YouTube kanaal en andere social media

Door het maken van content op YouTube, Instagram, TikTok en Facebook kun je online geld verdienen. We moeten er overigens wel bij zeggen dat je niet direct op de eerste dag online geld binnen ziet komen. Je moet eerst een naam voor jezelf opbouwen voordat je echt kunt genieten van het grote geld.

Bron: Descript

Online Geld ontvangen van het social media kanaal 

Op verschillende kanalen zoals YouTube, Instagram en TikTok ontvangen contentcreators geld. Hoeveel je ontvangt, hangt onder andere af van het aantal likes en weergaven. Houd er rekening mee dat je duizenden views nodig hebt om een paar euro te ontvangen. Dit is voor bekende YouTubers zoals Gio Latooy en Enzo Knol wel weggelegd, maar de kans dat jij zoveel volgers krijgt, is niet zo groot. 

Producten promoten

Als je als contentcreator naam voor jezelf hebt gemaakt zul je ontdekken dat merken maar wat graag met je samenwerken. Je zult heel wat cadeaus ontvangen in de hoop dat je die in je video’s of posts laat zien. Gratis cadeaus zijn natuurlijk leuk, maar je wil natuurlijk liever geld verdienen. 

Ook die mogelijkheid is er. De kans bestaat dat een bedrijf contact met je opneemt en je vraagt producten te promoten of online advertenties te plaatsen tegen betaling. Wat je ermee verdient, is afhankelijk van je populariteit en of je een beetje goed bent in onderhandelen. Daarnaast kan het te maken hebben met de advertentie inkomsten die dankzij jou gegenereerd worden.  

Online enquêtes invullen

Wil je antwoord op de vraag, wat kan ik thuis doen om online geld te verdienen? Dan komen we snel uit bij het invullen van online enquêtes. Het concept is simpel, je vult enquêtes in voor websites en ontvangt hier een financiële vergoeding voor. Dit is een eenvoudige manier om online geld te verdienen zonder investering. Bovendien heb je geen speciale vaardigheden nodig om dit te doen. 

Voor het invullen van online enquêtes ontvang je kleine bedragen. Het is daardoor vooral een online verdienmodel om een extra zakcentje te verdienen in plaats van een volledig inkomen. In veel gevallen kun je naast enquêtes invullen ook andere dingen via het platform doen om extra geld te verdienen. Zo kun je je beste vriend aanraden, maar ook klikken op advertenties. Als je op een advertentie klikt krijg je een vergoding. 

Dit zijn een aantal enquête websites met een goede vergoeding:

 1. Panelclix – Dit is een website waar je verschillende soorten enquêtes kunt invullen waarmee je zogenaamde Clixs kunt verdienen. Die kun je weer inwisselen voor geld. De waarde van de Clixs wordt hoger naarmate je meer Clixs spaart. Je kunt ook Clixs verdienen door producten van bepaalde online winkels te kopen. 
 2. Opinieland – Ook dit platform biedt een vergoeding voor het invullen van enquêtes. Maandelijks zijn er een groot aantal enquêtes in allerlei categorieën. Je kunt de vergoeding uit laten betalen via PayPal of in de vorm van een waardebon voor bijvoorbeeld Amazon, Bol of Zalando. 
 3. GFK Panel – GFK is een van de grootste marktonderzoeksbureaus van Nederland. Als deelnemer van het GFK Panel kun je punten verdienen met enquêtes. Bij 2000 punten ontvang je een waardebon van € 10. Je kunt kiezen voor een waardebon van onder andere De Bijenkorf, HEMA en Google Play. 
 4. Panelwizard – Ontvang  € 0,01 per vraag voor elke vraag die je beantwoord. Vul eerst je profiel in en ontvang enquêtes die hierbij aansluiten. 

Verkoop producten 

Wil je online geld verdienen dan is een andere goede manier, het verkopen van nieuwe producten. Je hoeft hiervoor geen voorraad in te kopen. Je verkoopt de artikelen via de ene website en je verkoopt ze op de andere. Dit noemen we ook wel dropshipping

Wil je online geld verdienen dan is dit een populaire methode omdat je weinig hoeft te investeren en het vrij makkelijk op te zetten is. Je kunt onder andere gebruikmaken van Bol of Shopify om je producten aan de man te brengen en een eigen webwinkel aan te maken.

Dropshipping werkt als volgt:

Bron: Hellotax
 1. Een potentiële klant bezoekt je website en kiest een product uit.
 2. Zodra de klant besteld wordt die bestelling door jouw website doorgestuurd naar het dropshipping platform.
 3. De dropshipper pakt de fysieke producten in en verstuurt die direct naar de klant.

Zoals je ziet hoef je na verkoop dus nauwelijks wat te doen, geld verdienen online wordt hierdoor heel makkelijk en gebeurt in no time. Het werk zit hem vooral in een webwinkel beginnen en het plaatsen van de producten. 

Je moet hiervoor informatieve en pakkende teksten gebruiken die de klant aanspoort het product te kopen. Daarnaast zijn goede foto’s belangrijk, je hebt hier niet per se een goede camera nodig. Vaak kun je die foto’s downloaden van de website van de dropshipper. 

Artikelen verkopen via Bol

Bol.com is een bekende online winkel met een goede reputatie. Maandelijks worden er miljoenen producten via het platform verkocht en je betaalt niet voor je online winkel. Je betaalt wel een percentage commissie over de producten die je verkoopt via het platform. Wil je verkopen op Bol dan moet je hiervoor een aantal dingen doen. Die zullen we hieronder bespreken.

 1. Inschrijving Kamer van Koophandel

Allereerst is het belangrijk dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel (KvK) en dat je een btw-nummer hebt. Heb je die nog niet, dan kun je een eenmanszaak voor jezelf openen bij de KvK. Je kunt je online aanmelden, maar moet altijd naar een KVK-kantoor om je inschrijving af te ronden. Houd er rekening mee dat als je geld verdient met online aankopen je belasting moet betalen. 

 1. Controleer of de producten geschikt zijn

Je kunt via Bol veel producten verkopen. Denk hierbij aan boeken, elektronica, kleding en huishoudelijke artikelen. Controleer op de website van Bol of jouw artikelen hieronder vallen.

 1. Maak je account aan

Maak op de website van Bol gratis een bedrijfsaccount aan. Hier vul je je persoonlijke gegevens in, maar ook de naam van je bedrijf en je btw-nummer.

 1. Zet je producten online

Plaats je producten inclusief de prijs, beschrijvende tekst en foto’s online. Heb je al je artikelen online gezet dan kun je beginnen met verkopen. 

Geld verdienen online met je eigen producten

Naast het verkopen van producten via dropshipping kun je ook andere producten aanbieden. Verkoop spullen die je zelf gemaakt hebt of gerecyclede producten waarbij je waarde toevoegt. Om geld te verdienen met je zelfgemaakte producten kun je onder andere op Etsy terecht. 

Breng een e-book uit 

Door een e-book uit te brengen kun je eenvoudig online geld verdienen. Het hele proces is overigens makkelijker dan je denkt. Als je de tekst al hebt, kun je het boek of de cursus via verschillende kanalen eenvoudig online zetten. Een van de beste optie om je eigen e-book uit te brengen is Kindle Direct Publishing. Daarnaast zijn er nog een aantal andere opties:

 • Kindle Direct Publishing – Upload gratis je e-book en bepaal zelf de prijs. Je boek is vervolgens overal ter wereld verkrijgbaar via Amazon. 
 • Kobo Writing Life – Publiceer in een paar stappen gratis je eigen boek. Na 72 uur staat het online en kun je online geld gaan verdienen.  
 • BoekBoek Uitgeverij – Bij deze uitgeverij kun je je tekst aanleveren. Vervolgens krijg je persoonlijk advies en feedback. Je kunt de tekst vervolgens nog aanpassen voor aanlevering. Daarna maakt het bedrijf een professioneel e-book die je kunt verkopen via Amazon. Voor deze service worden kosten in rekening gebracht, maar dat kan wel een goede investering zijn. 
 • Draft2Digital – Een website waar je zelf gratis je e-book kunt uitbrengen en kunt kiezen voor verschillende formats. Houdt er wel rekening dat ze 10% van de opbrengst vragen voor de servicekosten. 

Het uitbrengen van een e-book kan je passief inkomen opleveren. Nadat je het boek hebt uitgebracht hoef je zelf eigenlijk niets meer te doen. Passief inkomen betekent dat je online geld verdient terwijl je iets anders doet. 

Hoe kan je € 10.000 per maand verdienen?

Je wil antwoord op de vraag wat kan ik thuis doen om online geld te verdienen? En is het mogelijk om € 10.000 per maand te verdienen? Het is mogelijk om dit bedrag te verdienen, maar dat kan niet zomaar. De websites die beloven dat je € 10.000 per maand kunt verdienen zeggen dat meestal alleen als lokkertje. 

€ 10.000 passief inkomen verdienen

Je grootste kans om € 10.000 per maand te verdienen is als je meerdere online activiteiten combineert. Kies verschillende manieren die weinig tijd kosten en geld opleveren, terwijl je zelf iets anders kunt doen. We noemen dit ook wel passief inkomen.

Heb je een online winkel opgezet dan kun je hiermee geld verdienen terwijl je slaapt. Hetzelfde geldt als je een e-book hebt uitgebracht en wanneer je heel veel views hebt op sociale media. De eerste twee opties zijn redelijk eenvoudig te realiseren, doorbreken op sociale media is echter een stuk lastiger. Maar iedereen is wel ergens goed in en dankzij online werken kun je terugkerende inkomsten genereren. 

Waar je op moet letten als je online geld wil verdienen

Wil je online geld verdienen van achter je laptop dan is dat absoluut mogelijk en zeker de moeite waard. Helaas zijn er mensen en bedrijven die misbruik willen maken van mensen die op zoek zijn naar een extra zakcentje. Er zijn een aantal risico’s waar je mee te maken kunt krijgen, namelijk onbetrouwbare links en opdrachtgevers die niet betalen. 

Opdrachtgevers die niet betalen

Online geld verdienen vanuit huis is mogelijk, maar helaas komt het wel eens voor dat opdrachtgevers niet betalen. Let op de volgende zaken:

 • Lees reviews over het bedrijf – Zijn er geen reviews dan is dat slecht nieuws. Zijn er wel reviews lees ze dan goed door.
 • Sluit een contract af – Sluit eerst een contract af en lees dat goed door. Er moet op zijn minst de onderlinge afspraken in staan.
 • Zoek het bedrijf op online – Kijk of het bedrijf een website heeft en actief is op social media. Kijk daarbij ook sinds wanneer het bedrijf actief is. 

Tot slot over online geld verdienen

Zoals je gezien hebt zijn er heel wat manieren om online geld te verdienen. Het genereren van online inkomen is zeker mogelijk en je kunt zelf op vele verschillende manieren geld verdienen. Allereerst is het internet een online marktplaats waar iedereen die zijn diensten aanbiedt duizenden euro’s kan verdienen. 

Dat kan door het plaatsen van gesponsorde posts, online vertalen, producten reviewen, je eigen producten aanbieden en zelf door advertenties te plaatsen. Er zijn echter nog een aantal dingen die we ook nog willen benoemen, er zijn namelijk meerdere creatieve manieren om online geld te verdienen. 

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om online geld te verdienen met verhuren via Airbnb. Maar als je wilt bijverdienen met Airbnb dan heb je hiervoor een eigen woning of appartement nodig. Dit zal zeker in de duizenden euro’s lopen. Daarom hebben we dit niet eerder benoemd bij de mogelijkheden om online geld te verdienen. 

De andere opties die we hier genoemd hebben zoals het aanbieden van een online cursus, bepaalde producten verkopen en diensten aanbieden zullen je helpen om online geld te verdienen. Wel raden we aan om rekening te houden met de risico’s en goed op te letten voordat je werk voor iemand verricht.

Veelgestelde vragen over online geld verdienen 

We hebben heel wat vragen ontvangen over dit onderwerp. Van vragen als waar kun je online veel geld mee verdienen tot hoe verdien je snel geld op het internet?

Hoe geld verdienen online?

Een van de meest gestelde vragen is hoe kan ik online geld verdienen? Je vindt hier het antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. 

Is er een online geld verdienen app?

Het zal je misschien verbazen, maar het is ook mogelijk om geld te verdienen via een app. Allereerst hebben platforms zoals Fiverr en Upwork een app waarmee je werk kunt zoeken. Daarnaast zijn er apps waarmee je direct geld kunt verdienen. Denk hierbij aan NuCash.nl via de app kun je verschillende taken uitvoeren om geld te verdienen zoals e-mails lezen on online-enquêtes invullen. 

Is online geld verdienen betrouwbaar?

Online geld verdienen kan op tal van betrouwbare manieren. Helaas zijn er ook mensen en bedrijven die niet betrouwbaar zijn. Doe altijd eerst onderzoek naar het bedrijf of de persoon waar je voor gaat werken. Bedenk ook dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn dat vaak ook zo is. Wil je geld verdienen dan moet je hiervoor werken, het komt niet zomaar. 

Kan ik online geld verdienen als student? 

Wil je online geld verdienen dan is dat ook als student mogelijk vanuit huis. Ook voor studenten geldt dat het mogelijk is om vanaf de laptop of computer geld te verdienen. Ben je een beetje handig met computers dan kun je digitale producten maken, online cursussen publiceren of een Youtube kanaal starten. 

Hoe kan ik snel geld verdienen zonder investering?

Wil je geld verdienen online en een extra inkomstenstroom dan heb je daar niet zoveel voor nodig. Uiteraard heb je een laptop of computer nodig en een internetaansluiting, maar verder hoef je meestal geen geld te investeren. 

Voor het invullen van enquêtes of het doen van freelance werk kun je zo aan de slag. Ook het starten van een YouTube kanaal en het publiceren van online cursussen of digitale producten kost geen geld. Geld verdienen online kost je alleen tijd, maar geen geld. 

Waar kan ik e-books publiceren? 

Er zijn verschillende plekken waar je e-books kunt publiceren. Dat kan soms zelfs gratis zoals via Kindle Direct Publishing. Als je je boek hier publiceert, bepaal je zelf de prijs. Mensen kunnen het boek vervolgens via Amazon aanschaffen. Andere websites waar je een e-book kunt uitbrengen zijn BoekBoek Uitgeverij, Draft2Digital en Kobo Writing Life.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email